Zmail-1

Zmail nr. 1, 2017

Han Gesink

Van Han Gesink, voorzitter:

Als Stichting Oud-leerlingen Zandvliet willen wij graag actief contact zoeken met alle oud-leerlingen. Daarom zenden wij voortaan een paar keer per jaar een Nieuwsbrief, de Zmail,  aan iedere oud-leerling van wie wij een emailadres hebben. Dan blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen in de school, en bij onze stichting. Wij hopen dat u daardoor zo de smaak te pakken krijgt dat u, als u dat niet al lang bent, besluit om donateur te worden van de stichting.

Voor een luttele € 11,00 per jaar krijgt u dan ook de papieren Z twee keer per jaar bij u in de brievenbus. U weet als eerste wanneer de volgende reünie gehouden wordt en u blijft het beste op de hoogte.

Ik hoop dat onze Zmail u goed gaat bevallen.

Archief

Werken aan ons archief

Elke maandag van half twee tot vier uur strijken een paar bestuursleden neer op school, te midden van de leerlingen van nu, om het Zandvliet-archief te ordenen. Wij beheren deze culturele erfenis voor de school en maken hem toegankelijk voor een ieder die wat wil weten over het Zandvliet-verleden door alle materiaal te  rubriceren. Alle materiaal zit nu  ‘opgeborgen’ in verhuisdozen, waarvan u er hiernaast een aantal ziet.

Binnenkort zullen de eerste honderd geordende dossiers en leerlingenkaarten worden overgedragen aan het Gemeentearchief in Den Haag. Als het zo ver is, laten we het weten. Want dan kunt u bij het Gemeentearchief inzage vragen of een digitale kopie opvragen.

Uit de oude doos

1964: de afbraak van de villa en het achterliggende gebouw in volle gang.

Als  het u leuk lijkt om ook al dat materiaal van vroeger (roosters, brieven, notulen van vergaderingen en, natuurlijk, De Grote Klok) door uw handen te laten gaan, meld u aan bij de secretaris van ons bestuur en werk mee aan het behoud van het Zandvliet-archief

Download Link Zmail nr 1